Oct
11

Google -frissítés: A „Core Web Vitals” rangsoroló tényezővé teszi a felhasználói élményt

10/11/2021 12:00 AM by H.Péter in Seo hírek


A Google Updates nyara nagy kavarodást kelt

A júniusi Google Core Update sok izgalmat okozott a Google SERP -ekben bekövetkezett jelentős változások miatt. Néhány olyan weboldal azonban, amely nagyon rövid idő alatt óriási rangsorba került, gyorsan visszatért korábbi állapotához.

Ahogy azonban a Google bejelentette, a júniusi frissítés csak a kezdete volt a nyári alapfrissítéseknek. A webhely -üzemeltetők továbbra is kíváncsiak lesznek arra, hogyan fognak változni a láthatóság és a rangsor, amikor az oldalélmény frissítése teljesen befejeződik, és megmutatja annak végső hatását.

A Google Core Update hivatalosan 2021 júliusában fejeződött be

2021. július 12 -én a Google Twitter -bejegyzésében hivatalosan megerősítette a júliusi alapfrissítés végleges befejezését. A Google 2021. július 1 -jén kezdte. A 12 napos időtartam tehát a Google által az alapvető frissítések végrehajtására meghatározott 1-2 hetes becsült időszakon belül van.

A weboldal üzemeltetőinek most számot kell vetniük

A júliusi frissítés során a Google rangsorában is nagy volt a mozgás. Most, hogy a frissítés befejeződött, elérkezett az idő, hogy részletesebben elemezzük és értékeljük a SERPS változásait.

A következőket kell figyelembe vennie:

  • Nőtt vagy csökkent a láthatósága?
  • Mely kulcsszavakat nyerted meg és melyiket vesztetted?
  • Mely területeken és oldalakon történt jelentős változás?

Ezen értékelés alapján értékelheti állapotát, valamint kilátásait a frissítések után. Az erős rangsorokat tovább kell tolni. Ha azonosított problémákat, az értékelés lehetőséget ad azok azonosítására és a megfelelő intézkedések kezdeményezésére.

Csak így tudod stabilan tartani a rangsorodat a jövőben, és legjobb esetben még javítani is.

A Google elkezdi bevezetni a Google Page Experience frissítését 

A régebben bejelentett Google Core Update az oldalélmény értékeléséhez a pontosan meghatározott  Core Web Vitalokkal most kerül bevezetésre. Miután a frissítést májustól júniusra halasztották, megfigyelhetők az első apró változások. De azoknak, akik izgatottan várják a nagyobb visszaeséseket és emelkedést a keresési eredmények között, még egy kicsit türelmesnek kell lenniük. A Google frissítése 2021 augusztusáig nem fejeződik be teljesen. A Google eddig nem hagyott ennyi időt a frissítésre. 

Mi lesz most 

A Google visszaszorította az új rangsorolási tényezők korábban bejelentett magas relevanciáját. Ezeket most csak "döntetlen" -ként írják le, és csak akkor használják, ha az összes többi rangsorolási tényező értékelése ugyanaz több versenyző esetében. Hogy ez az eset milyen gyakran fordul elő, még várat magára. Ha figyelembe veszi, hogy a Google részéről több mint 200 egyéb rangsorolási tényező van. 

Ennek ellenére ne hanyagolja el a Web Vitalokat. Mert az is világos: az oldal betöltési ideje és használhatósága régóta fontos szerepet játszott a Google rangsorolásában, és a jövőben is így lesz. 

„Core Web Vitals” - a Google egységes értékelési alapja

Sok Chrome fejlesztői eszközhöz hasonlóan a Google is az évek során fejlesztette ki a webhelyeket, és bizonyos rangsorolási tényezőkre összpontosított - a Pagespeed, a Lighthouse és a Search Console a teljesítmény mérésére. De vezető internetes ügynökségként ma már eleget tudunk arról, hogy a felhasználói élmény fontos része a keresőmotor -óriásnak. Valójában a Google teljesítmény szakértője, Ilja Grigorik elismeri, hogy a sokféle eszköz és mutató okozta a problémáikat. Ebből a célból a Google most egy szabványosított minősítési rendszert indított el ezzel a 3 „Core Web Vitallal”.

2021 májusától a Google a három kritérium alapján értékeli webhelyét - a már létező négy mellett. Összesen ez a 7 kritérium képezi a Google azon értékelését, hogy a látogatók mennyire tudják elérni webhelyét vagy online boltját:1. Legnagyobb tartalmas festék (LCP): A teljes töltési folyamat ideje
2. Első bemeneti késleltetés (FID): Az interakcióig eltelt idő
3. Összesített elrendezés -eltolás (CLS): Vizuális stabilitás
4. Optimalizálás mobil eszközökhöz
5. Biztonság szörfözés összesen
6. Biztonságos adatátvitel SSL tanúsítvánnyal
7. Nem felhasználóbarát reklámszalagok és zavaró eszközök használata

A Google Core frissítése 2021 májusában, az „Oldalélmény” megerősíti a Web Vital mutatóit

Mert a hangsúly egyre inkább a felhasználón van. Ezért a Google régóta bejelentette, hogy ezt még tovább bővíti 2021 -re. Most minden az LCP FID -ről és a CLS -ről szól - kemény és mérhető kulcsadatok. Ezzel a 3 új alapvető webes vitalitással a Google az alapfrissítés után még erősebben értékeli webhelye látogatóinak tapasztalatait. Mit tartalmaz az oldalélmény? A Google így magyarázza:

Mi a Google szándéka ezzel a frissítéssel?

A Google folyamatosan kutatja a felhasználók viselkedését, és nem titok, hogy a látogatók valójában a weboldalakat részesítik előnyben, amelyek pozitív módon szolgálják a felhasználói élményt. A rangsorolási tényezők listája, amelyre a Google alapozza az algoritmust, folyamatosan bővül. Mindenekelőtt az oldal sebessége továbbra is a pozitív felhasználói élmény egyik legfontosabb tényezője .

Hogy miért választja a Google az oldalsebességet rangsorolási tényezőnek, az a következő diagramból derül ki: Az összes oldal többsége (itt CMS szerinti bontásban) mérsékelten vagy gyengén töltődik be. Az internetes oldalaknak csak töredéke töltődik be gyorsan.

Seo Help csapat

A seo help oldal a technikai seo -val és az azt segítő eszközökkel foglalkozik. Egyedi és jól megírt eszközöket biztosítunk webmestereknek, hogy keresöoptimalizálásukat egyszerűbbé tegyük. Továbbá próbálunk egyéb információkkal segíteni munkájukat, blogunk segítségével. Amennyiben hozzá tudna járulni az oldalunk fejlődéséhez, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.