My IP Address - Saját IP cím


Az Ön IP-je 3.239.129.52
Város Ashburn
Vidék Virginia (VA)
Ország United States of America
Ország kód US
ISP Amazon.com
Szélességi kör 39.0469
Hosszúság -77.4903

My IP Address - Saját IP cím

Mi a saját IP címed? Ki a szolgáltató?

Ezzel az eszközzel megtudhat mindent a saját IP címéről.

Mi az IP-cím?
Az IP-cím az internetprotokoll-cím rövidítése; ez egy azonosító szám, amely egy adott számítógéphez vagy számítógépes hálózathoz van társítva. Amikor csatlakozik az internethez, az IP-cím lehetővé teszi a számítógépek számára, hogy információkat küldjenek és fogadjanak.

FŐBB FELTÉTELEK

  • Az IP-cím lehetővé teszi a számítógépek számára, hogy adatokat küldjenek és fogadjanak.
  • Az IP-címeknek négy típusa van: nyilvános, privát, statikus és dinamikus.
  • Az IP-cím lehetővé teszi az adatok küldését és fogadását a megfelelő felek számára, ami azt jelenti, hogy a felhasználó fizikai helyének nyomon követésére is használhatók.
  • Az IP-cím működése
  • Az IP-cím lehetővé teszi a számítógépek számára, hogy adatokat küldjenek és fogadjanak az interneten keresztül. A legtöbb IP-cím tisztán numerikus, de az internethasználat növekedésével egyes címekhez betűket adtak hozzá.

 

Négy különböző típusú IP-címek: nyilvános, privát, statikus és dinamikus. Míg a köz- és a magánszféra jelzi a hálózat helyét – a hálózaton belül használt magánszférát, míg a nyilvánosságot a hálózaton kívül használják –, a statikus és dinamikus jelzés állandóságot jelez.

A statikus IP-cím olyan, amelyet manuálisan hoztak létre, nem pedig hozzávan rendelve. A statikus cím szintén nem változik, míg a dinamikus IP-címet egy DHCP-kiszolgáló rendelte hozzá, és változhat. A dinamikus IP-címek az internetprotokoll-címek leggyakoribb típusai. A dinamikus IP-címek csak egy bizonyos ideig aktívak, majd lejárnak. A számítógép vagy automatikusan új bérletet kér, vagy a számítógép új IP-címet kap.

Az IP-cím összehasonlítható a társadalombiztosítási számmal (SSN), mivel mindegyik teljesen egyedi ahhoz a számítógéphez vagy felhasználóhoz képest, amelyhez hozzá van rendelve. Ezeknek a számoknak a létrehozása lehetővé teszi az útválasztók számára, hogy azonosítsák, hol küldenek információt az interneten. Azt is győződjön meg arról, hogy a megfelelő eszközök megkapják, amit küld. Ugyanúgy, mint a posta szüksége van egy levelezési címet szállít egy csomagot, a router szüksége van egy IP-címet, hogy a webcímre kért.

Példa IP-címre
A sötét web olyan titkosított online tartalomra utal, amelyet a hagyományos keresőmotorok nem indexelnek. A sötét interneten van egy illegális online feketepiac, ahol a bűnözők illegális és illegális árukkal foglalkozhatnak. Sok ilyen cserék zajlanak az online cryptocurrency bitcoin, ami megnehezíti a hatóságok nyomon követni, és elfog az emberek részt vesznek ezekben a tranzakciókban.

2018-ban, egy éves kormányzati művelet után a Belbiztonsági Minisztériummal dolgozó ügynökök fegyverkereskedőnek adták ki magukat, hogy hozzáférjenek az illegálisan fegyvereket vásárolni próbáló gyanúsítottak számítógépeihez. Ez lehetővé tette számukra, hogy hozzáférjenek az IP-címekhez, amelyeket a sötét hálót használó további gyanúsítottak földrajzi helyének nyomon követésére használtak.

Nem ez az első alkalom, hogy az IP-címek letartóztatásokhoz vezetnek. 2012-ben a rendőrség IP-címeket használt a Lulzsec hackercsoport tagjainak felkutatására és letartóztatására. Az internetszolgáltatótól (ISP) szerzett információk megszerzésére vonatkozó parancsok alapján a bűnüldöző szervek munkatársai letudták nyomozni a hackerek fizikai címét, és le tudták tartóztatni őket illegális internetes tevékenységük miatt.   


Seo Help csapat

A seo help oldal a technikai seo -val és az azt segítő eszközökkel foglalkozik. Egyedi és jól megírt eszközöket biztosítunk webmestereknek, hogy keresöoptimalizálásukat egyszerűbbé tegyük. Továbbá próbálunk egyéb információkkal segíteni munkájukat, blogunk segítségével. Amennyiben hozzá tudna járulni az oldalunk fejlődéséhez, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.