Code to Text Ratio Checker - A kód és szöveg aránya


Enter a URLAbout Code to Text Ratio Checker - A kód és szöveg aránya

A SEO-knak, a webmestereknek a kód: szöveg arány ellenőrzőt kell használniuk

Úgy gondolják, hogy a kód és a szöveg aránya az egyik tényező, amelyet a keresőmotorok a weboldalak rangsorolásakor használnak. A keresőmotoroknak, a tartalomíróknak és a webmestereknek futtatniuk kell a kód: szöveg arány ellenőrzőt. Minél nagyobb a százalék, annál nagyobb az esély arra, hogy a weboldal jobb helyezést érjen el a SERP-kben.

De mit vitatnak az internet és a SEO közösségek, hogy milyen jó a kód / szöveg arány? A Google és más keresőmotorok tartózkodtak attól, hogy kimondják, mi a jó arány. Ez érthető, mert amint a Google vagy más rangsorolt ​​keresőmotorok munkatársai bejelentést tesznek a rangsorolási tényezőkről, őrült rohanás támad a SEO-k és a webmesterek között. Nem kérdőjelezik meg az információ forrását vagy relevanciáját. Például, ha egy Google mérnöke azt mondaná, hogy a 30–40% jó kód / szöveg arány, akkor a SEO-k nagy őrületbe esnének ezen irányelvek végrehajtásában.

Mi a kód / szöveg arány?

Minden, az interneten létező webhelyen található egy szöveg, amelyet a látogatók láthatnak, és a háttérben futó kód fut, amely támogatja ezt a szöveget. A kód / szöveg arány a weboldal támogatásához használt kód mennyiségére vonatkozik. Például, ha az oldal mérete 380 KB, a kód 290 KB, a szöveg pedig 90 KB, a kód és a szöveg aránya 24% lenne.

Mi az ideális kód / szöveg arány?

Nincsenek olyan kemény szabályok, amelyek kimondanák, hogy mi az ideális arány. Néhány irányelv azonban követhető az ideális arány eléréséhez. A weboldalakat a felhasználók látogatására és megtekintésére szánják. Ehhez a weboldal oldalainak gyorsan kell betöltődniük. A lassú webhely kikapcsolja a látogatókat, és csak ritkán térnek vissza egy lassan betöltő webhelyre, hacsak nem szükséges.

Befolyásolja-e az arány a SEO-t?

A kód / szöveg arány nem befolyásolja a keresőmotorok rangsorolási tényezőjét. De a SEO-nak figyelembe kell vennie néhány tényezőt a weboldalak készítésekor, ami jobb rangsort eredményez.

Figyelembe veendő tényezők

  • A weboldalakat emberek számára fejlesztették ki: Az emberek webhelyeket látogatnak, ők számítanak. Minél relevánsabb és olvashatóbb egy weboldal, annál nagyobb forgalmat fog vonzani.
  • Megnövelt oldalbetöltési sebesség: Minél gyorsabban töltődik be az oldal, annál jobb mind a látogatók, mind a weboldal hírneve szempontjából.
  • Jobb felhasználói élmény: Ez kulcsfontosságú tényező a SEO-k számára. A releváns tartalommal rendelkező, gyorsan betölthető weboldal és a látogatókat nem zavaró harangok és sípok pozitív hírnevet szereznek a webhelyről.
  • Könnyű navigáció: A weboldalnak könnyen kezelhetőnek és egyszerűnek kell lennie. A lényegtelen oldalak és a hiányos tartalom meglehetősen frusztráló lehet.

A keresőoptimalizálók optimalizálhatják webhelyeiket:

  • A felesleges szóközök eltávolítása
  • Extra fülek eltávolítása
  • Távolítsa el a nem kívánt kódot
  • Az oldal méretét legfeljebb 300 KB-ra korlátozhatja
  • Távolítsa el a rejtett szöveget
  • Kerülje az asztalokat, hacsak nem szükségesek.

Az oldalaknak minőségi szöveggel kell rendelkezniük. Ne feledje, hogy az emberek webhelyeket látogatnak el, hogy elolvassák a tartalmat, és amit várnak elolvasni, az jó tartalom. Bárki meglátogathatja webhelyét; valaki, aki tud egy kicsit angolul, vagy valaki, aki folyékonyan beszél benne. Ezért kerülje a díszes szavak használatát a tartalomban. A szöveg betűtípusának, színének és hátterének is könnyen olvashatónak kell lennie. A látogatók nem szeretnek babrálni és az ablak méretét megváltoztatni, csak azért, hogy egy webhelyen olvassák a szöveget. Valójában sok felhasználó nem tudja, hogyan kell ezt megtenni.

Amikor a SEO optimalizálásáról beszélünk, emlékeznünk kell arra, hogy manapság nagy forgalom érkezik a mobileszközökről, ezért a webhelyét ezeken az eszközökön is könnyen el kell olvasni.

A kód: szöveg arány ellenőrző használata

Ingyenes kód / szöveg arány ellenőrző használata egyszerű. Csak válassza ki a smallseotoolz.net címet a kereső böngésző navigációs sávjában. Miután a webhelyre került, görgessen lefelé az ikonokon, és kattintson a "További eszközök tallózása" gombra. Görgessen lefelé az ikonokon, amíg meg nem találja a "Kód: szöveg arány ellenőrzőt", majd rákattint. Írja be az ellenőrizni kívánt domain nevet. Nyomja meg a „Küldés” gombot, és néhány másodperc múlva megjeleníti a százalékos arányt, a szöveges tartalom méretét és a HTML-méretet MB-ban (megabájtban). A megjelenített százalék a teljes oldalmérethez tartozó szöveg. Például, ha a teljes méret 30 MB, a szöveg 4 MB, és a kód 26 MB. A számítás a következő lesz:

4 / 30x100 = 13%

Ez azt jelenti, hogy a weboldal szövege 13%, a HTML kód százaléka pedig 87%. Ebben az esetben a szövegarány túl alacsony, ezért növelni kell, és csökkenteni kell a támogató kód méretét.

Igen, ha webhelye videó vagy zenei oldal, akkor az alacsony szövegarány érthető; mivel alig vagy egyáltalán nincs szöveg ezeken az oldalakon. De ha ez egy olyan webhely, amely informatív és sok szöveget tartalmaz, akkor az aránynak magasabbnak kell lennie.

A weboldalon megjelenő hirdetésekhez kódra van szükség, és ha egy weboldal tetején és mindkét oldalán vannak hirdetések, akkor a kód és a szöveg aránya a felső oldalon van.

Mielőtt azonban hirdetéseket jelenítene meg a webhelyén, SEO-ként vagy webmesterként ellenőriznie kell a webhely és az összes oldal kódjának és szövegének arányát, és nem csak a céloldalt. Nézze meg, mi az átlagos arány, és állítsa be, ha túl magas vagy túl alacsony. Használhat HTML kód validátort a kód ellenőrzésére, ezek elérhetők az interneten, és tesztelheted a HTML kódodat is.

Nincsenek parancsikonok a keresőmotorok optimalizálásában, és a kód / szöveg arány ellenőrzése jó gyakorlat. Útmutatást nyújthat a tartalomíróknak, valamint a webhely fejlesztőjének. Minél több kód támogat egy weboldalt, annál nehezebb hibákat találni és rendezni. Ezenkívül a nehéz webhelyek kódolása betöltődhet korokig. Ne feledje, hogy az egész világon nincs nagy sebességű Wi-Fi, és a látogatók bárhol megtalálhatók.


Seo Help csapat

A seo help oldal a technikai seo -val és az azt segítő eszközökkel foglalkozik. Egyedi és jól megírt eszközöket biztosítunk webmestereknek, hogy keresöoptimalizálásukat egyszerűbbé tegyük. Továbbá próbálunk egyéb információkkal segíteni munkájukat, blogunk segítségével. Amennyiben hozzá tudna járulni az oldalunk fejlődéséhez, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.