Jul
30

Mi a térhálósítás a SEO -ban? (És hogyan kell csinálni)

07/30/2021 12:00 AM by H.Péter in


A keresőoptimalizálás területén létezik egy „térhálósító SEO” elnevezésű taktika.

Ez egy praktikus módszer arra, hogy magasabb keresőmotor -rangsorokat szerezzen webhelye számára.

De mi a térhálósítás a SEO -ban?

És hogyan használhatja ki a maga javára?

Ezzel a témával fogok foglalkozni ebben a bejegyzésben.

Az alábbiakban mindent megtudhat a térhálósításról és a SEO-ról, beleértve azt is, hogy mi ez, milyen előnyökkel jár, és hogyan kell ezt megfelelő módon megtenni, hogy az oldalai nagyobb eséllyel rangsoroljanak bizonyos kulcsszavakat.

Mi a térhálósítás a SEO -ban?

A kereszthivatkozás a SEO -ban két webhely összekapcsolásának folyamata. A keresztkötés célja, hogy növelje a bejövő linkek számát egy releváns SEO kulcsszavakat tartalmazó oldalra. A kereszthivatkozás a SEO -ban növelheti az oldal rangsorolását bizonyos kulcsszókifejezéseknél, és hivatkozási forgalmat generálhat.

A keresztkötések típusai

  • Természetes kereszthivatkozások: Ezek a bejövő linkek, amelyek természetesen akkor jelennek meg, amikor az egyik webhelyszerkesztő úgy dönt, hogy keresztlinket hoz létre egy másik webhelyre. Természetes (vagy organikus) kereszthivatkozások akkor fordulnak elő, ha a tartalomszerkesztő hivatkozni szeretne egy másik webhelyre az írott anyagban.
  • Outreach kereszthivatkozások: Ezek a bejövő linkek, amelyeket úgy hoztak létre, hogy más webhelytulajdonosokhoz fordultak, és linkek elhelyezését kérték a webhelyükön. Ez lehet egy írásos vendégposztért vagy fizetésért cserébe, hogy keresztlinket kapjon a webhely egy meglévő tartalmához.
  • Privát kereszthivatkozások: Ezek a bejövő linkek, amelyeket maguk a webhelytulajdonosok hoznak létre, akik saját webhelyhálózattal rendelkeznek, amelyet „privát bloghálózatnak” vagy PBN -nek neveznek. A PBN csak egy központi weboldalra mutató linkhez létezik, hogy befolyásolja a webhely rangsorolását a keresőmotorokban.

Most már ismeri a kereszthivatkozás alapötletét a SEO -ban. Van azonban néhány további dolog, amelyet figyelembe kell vennie, mielőtt két webhelyet összekapcsolna, legyen az saját webhelye vagy tájékoztatás.

Ezután megvizsgáljuk a keresztező SEO legfőbb előnyeit, majd áttekintjük, hogyan kell ezt helyesen megtenni, hogy a lehető legtöbbet hozza ki ebből a keresőoptimalizálási stratégiából.


Jó SEO eszközt keres?

Mielőtt belevágnánk a bejegyzés többi részébe, két jó SEO eszközről akartam tájékoztatni.

Büszke támogatója és leányvállalata vagyok ezeknek a vállalatoknak, mert mindent megtalálnak, ami a SEO sikeréhez szükséges.

Mangools (Próbálja ki ingyen) A
legolcsóbb eszköz, jó kezdőknek, és 5 eszközt tartalmaz: Kulcsszókereső, SERP Tracker, SERP Watcher, Link Miner és webhelyprofil

SEMRush (Próbálja ki ingyen) A
legjobb eszköz a fejlett SEO-k számára, és 50+ eszközt tartalmaz: Kulcsszókereső, On-page SEO Auditor, Rangkövetés, Linképítés , versenytárs-elemzés és egyebek


A keresztlinkek webhelyeinek előnyei

Növeli a bejövő linkeket

A keresztkötés legfőbb előnye, hogy növeli a weboldalra érkező bejövő linkek számát. És minél több link van egy oldalon, annál magasabb rangot tud elérni a Google -ban.

A Backlinko 11,8 millió Google keresési eredmény elemzése után közzétette a rangsorolási adatokat, és felfedezte, hogy „a Google első számú eredménye átlagosan 3,8x több visszahivatkozást mutat, mint a 2. és 10. pozíció.”

Ezért a webhelye keresztkapcsolatainak száma kritikus rangsorolási jel.

Növeli a tartományi jogosultságot

A Domain Authority (DA) a Moz által kifejlesztett keresőmotor -rangsorolási pontszám, amely 1 és 100 között mozog, a magasabb pontszámok pedig jobb rangsorolási képességnek felelnek meg.

És bár a DA -t számos dolog számítja ki, a térhálósítás legfontosabb mutatója a gyökértartományok és a webhelyek közötti linkek száma.

Tehát minél több olyan webhely található az interneten, amelyek linkelnek egy adott webhelyre, annál magasabb lesz a domain jogosultsága az adott webhely számára, ami megkönnyíti a kulcsszavak rangsorolását.

Fejlesztési oldal jogosultsága

A Page Authority (PA) egy másik, a Moz által kifejlesztett pontszám, amely megjósolja, hogy egy adott oldal mennyire lesz rangsorolva a keresőmotor találati oldalain (SERP). A PA pontszámok 1 -től 100 -ig terjednek, a magasabb pontszámok pedig jobb rangsorolási képességnek felelnek meg.

Az Oldalhatóság figyelembe veszi a Tartományi jogosultságot, amikor egy adott weboldal PA -pontszámát állítja elő. És a Google szerint „ha más prominens webhelyek hivatkoznak az oldalra (az úgynevezett PageRank), az jó jelnek bizonyult az információ megbízhatóságában.”

Ezért a kereszthivatkozás növelheti az oldal jogosultságát webhelye egy adott oldalán, így nagyobb esélye van arra, hogy magasabb helyezést érjen el a Google -on.

Segít a magasabb rangsorolásban

Ezt már említettük, de érdemes megismételni: a kereszthivatkozás egy bevált SEO stratégia, amely segíthet minden oldala magasabb helyén a Google -ban.

És szerint Search Engine Land , Andrey Lipattsev, a keresés Quality Senior dolgozom a Google azt mondta, a másik két tényező mellett rangsor RankBrain (azaz gépi tanulás-alapú kereső algoritmus) voltak linkek és tartalmak.

Elmondhatom, mik ezek. Ez tartalom. És a webhelyére mutató linkek.

Andrey Lipattsev

Tehát a jó keresztkötéseket a Google hivatalosan is megerősítette, hogy magasabb rangsorolást és keresési láthatóságot érjen el az Ön tartalmán.

Növeli a hivatkozási forgalmat

A kereszthivatkozás SEO másik előnye, hogy növeli a webhelyére irányuló hivatkozó forgalmat.

Amikor a webhelyére mutató linkek más weboldalakon jelennek meg, azok oldalai olvasói rákattinthatnak a hivatkozásokra, és felkereshetik oldalait. Ez jó módja annak, hogy növelje forgalmát a keresőmotorokon kívül.

Hogyan tudok linkelni egy másik webhelyre keresztkötéssel?

Seo Help csapat

A seo help oldal a technikai seo -val és az azt segítő eszközökkel foglalkozik. Egyedi és jól megírt eszközöket biztosítunk webmestereknek, hogy keresöoptimalizálásukat egyszerűbbé tegyük. Továbbá próbálunk egyéb információkkal segíteni munkájukat, blogunk segítségével. Amennyiben hozzá tudna járulni az oldalunk fejlődéséhez, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.